Szolgáltatások

Költség menedzsment

költség menedzsment

Költség menedzsment címszó alatt átfogó szolgáltatás csomagot nyújtunk megrendelőink részére költségbecslés és költségellenőri tevékenységünk során, melynek eredményeképpen tervezhetővé válik a beruházás cash-flow-ja, elkerülhetőek a pénzügyi-, likviditási meglepetések, folyamatos ellenőrzés és kontroll alatt tartható a beruházás költségvetése, illetve a beruházó érdekeit képviselve folyamatos támogatást nyújtunk a kivitelezői teljesítések leigazolásához és azok szerződés szerinti elszámolásához:

  • Költségellenőrzés:

    költségellenőrzés szolgáltatás csomagunk tartalmazza a (generál- vagy társ-) kivitelező teljesítések, a benyújtott kivitelezői számlák ellenőrzését, és megrendelő (beruházó) felé történő visszaigazolását, pótmunka, ill. többletmunka igények véleményezését mennyiségi és ár szempontok alapján, javaslatokat teszünk jótállási, szavatossági igények benyújtásához számításokkal alátámasztva, valamint költség felülvizsgálatot végzünk, ill. riportokat készítünk a projekt haladási riportjának részeként.

  • Költségbecslés, véleményezés:

    költségbecslést végzünk igény szerint építési projektek várható költségvetésének meghatározásához, különböző szcenáriókhoz és kockázatokhoz költségvetési tartalékok képzésére teszünk javaslatokat, valamint a már elkészült projekt költségvetést, vagy a beérkezett (pl. generálkivitelezői) ajánlatok árképzési levezetését részletesen megvizsgáljuk, elemezzük és észrevételezzük. Igény esetén alternatív műszaki megoldásokra is teszünk javaslatokat a beruházónak, mely javaslatok vagy a beruházási költség megtakarításra vagy a hosszabb távú üzemeltetési költség optimalizálásra adnak lehetőséget (value engineering).

Információ kérés

Adja meg e-mail címét és küldje el igényeit. Ennek beérkezése után munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot a további részletek egyeztetése végett.