Szolgáltatások

Lézerszkenner – Digitális felmérés és pontfelhő alapú modellezés

A térbeli adatok kinyerésének egyik leghatékonyabb és legkorszerűbb módja az úgynevezett lézerszkennelés. A 3D-s szkennelés egy valós épület, objektum vagy környezet elemzésének folyamata, amely során adatokat gyűjt a test alakjával, térbeli poziciójával és annak megjelenésével kapcsolatban (pl. szín). A lézerszkenner néhány perc alatt több millió pont 3D koordinátáját képes felmérni nagy pontossággal. Ezeket az összegyűjtött adatokat (pontfelhő) használjuk fel a háromdimenziós modellek megalkotására.

 

A 3D szkennelés lehetővé teszi a tervezési folyamat optimalizálását, felgyorsítja az adatgyűjtést és csökkenti a hibákat, időt és pénzt takarít meg, és ezáltal vonzó alternatívája a hagyományos adatgyűjtési technikáknak. A hagyományos felmérési metódusoknál lényegesen gyorsabb, nagyságrendekkel pontosabb és részletgazdagabb módszer. A 3D szkennelésnek számos felhasználási területe van, többek között alkalmazható épületek homlokzatának és az épület belső terének és egyéb szakági rendszerek, szerkezetek, vagy tárgyak szkennelésére, megvalósulási (as-built) modellek létrehozásának támogatására, ipari felmérésekre, 3D nyomtatásra, baleseti helyszíni felmérésre, valamint a régészetben is.

Információ kérés

Adja meg e-mail címét és küldje el igényeit. Ennek beérkezése után munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot a további részletek egyeztetése végett.