Szolgáltatások

Projekt menedzsment

projekt-menedzsment

Cégünk professzionális és széles körű projektmenedzsment szolgáltatásokat nyújt ingatlanberuházások terén mind hazai, mind nemzetközi ügyfeleinek. A különböző építkezések lebonyolítása terén több évtizedes szakmai múlttal rendelkező projektmenedzser mérnökeink által a legmagasabb szintű szolgáltatásokat nyújtjuk, hogy ezáltal a beruházás határidőre, költségkereteken belül a beruházó által elvárt minőségben, sikeresen megvalósuljon. Legyen szó bármilyen építési projekt lebonyolításáról, szerteágazó tapasztalattal és referenciákkal rendelkezünk szinte minden típusú épületre vonatkozóan, mint például szállodák, irodaházak, lakóépületek, egészségügyi intézmények, gyártó csarnokok, logisztikai központok, oktatási intézmények, sportlétesítmények, közintézmények, műemlékvédelem alatt álló épületek.

Az adott ingatlanfejlesztés sajátosságait figyelembe vevő, az adott projektre szabott szolgáltatáscsomagunkkal, illetve projektcsapatunkkal támogatjuk ügyfeleinket abban, hogy feltárják a céljaiknak megfelelő lehetőségeiket, meghatározzák az építési projekttel kapcsolatos pontos igényeiket, optimalizálják a műszaki tartalmat, és a projekt sikeres megvalósításával értéket hozzanak létre. A beruházás minden szereplője saját érdekei szerint cselekszik, a beruházó érdekeit egyedül mi képviseljük – a koncepciótól egészen a kulcsátadásig.

 • Beruházás előkészítés, szervezés, lebonyolítás:

  beruházásszervező, lebonyolító mérnök szakembereink proaktívan koordinálják a beruházási folyamat egyes szereplőinek tevékenységét a beruházás minden fázisában, kezdve akár a koncepció kidolgozásától egészen a használatbavételi engedély megszerzéséig. Átfogó építési projektmenedzsment szolgáltatásunk keretén belül biztosítjuk a teljes körű adminisztrációt, valamint a mérnöki tanácsadáson túl módszertani és kommunikációs támogatást nyújtunk.

 • Tervezés koordináció:

  megrendelőink igénye szerint részt veszünk a beruházás tervezési fázisában, és több tervezőcsapat részvétele esetén koordináljuk az egyes részterületekért, tervezési szakágakért felelős tervezők munkáját.

 • Tenderlebonyolítás

  tenderlebonyolítás szolgáltatásunk során teljes körűen menedzseljük a beszerzési folyamatot, kezdve a teljes beszerzésnek – a beruházás műszaki tartalmának és tervdokumentációjának – megfelelő megtervezését, ütemezését, támogatást nyújtunk a tenderdokumentáció összeállításához, a beérkezett ajánlatok kiértékeléséhez, összehasonlításához, részt veszünk az ártárgyalásokon, segítséget nyújtunk a generálkivitelező vagy – többvállalkozós modell esetén – az egyes szakági kivitelezők kiválasztásához, valamint a szerződéskötéshez.

 • Kivitelezéskoordináció:

  a helyszíni kivitelezéskoordináció, építésirányítás szolgáltatásunk keretén belül társvállalkozói rendszerben lebonyolított kivitelezés esetén elvégezzük az építési munkahely közvetlen irányítását, melynek során összehangoljuk az építményen végzett építési-szerelési munkákat, biztosítjuk a hatósági előírásoknak, engedélyeknek és az ezekhez tartozó műszaki terveknek megfelelő kivitelezést, az építőipari munkafolyamat megszervezését. A kivitelezéskoordináció tartalmazza továbbá a technológiai, a munkavédelmi és egészségügyi előírások megtartásának, valamint az építési-szerelési munkákkal kapcsolatos tűzrendészeti és rendészeti intézkedések végrehajtásának ellenőrzését is. Az építési kivitelezési projekt megvalósítása során a megrendelőnk igénye szerint együttműködünk az építtetővel, illetőleg helyszíni képviselőjével, a tervezővel, a társvállalkozók építésvezetőivel, valamint az építési-szerelési munkák felelős műszaki vezetőivel. Ha az építési munkahelyen egyidejűleg vagy egymással összefüggésben több vállalkozó végez építési-szerelési munkát (többvállalkozós modell), vállaljuk e munkák összehangolását.

 • FIDIC mérnöki szolgáltatások:

  A FIDIC egy nemzetközi, mérnök tanácsadókból alakult szervezet, melynek irányelveit és feladat orientált típusú, széles körben elismert szerződéses rendszereit használják a legtöbb nemzetközi finanszírozású beruházás megvalósítása esetében. A FIDIC-rendszer elősegíti az európai uniós pályázati összegekből szponzorált állami és önkormányzati projektek megvalósítását. Cégünk több, FIDIC szerződésekre kiképzett és gyakorlott projektvezető mérnökkel rendelkezik, akik akár magyar vagy angol nyelvű FIDIC szerződésre specializált fejlesztéseket koordinálnak és felügyelnek.

 • Bérlő- vagy vevőkoordináció

  a beruházás befejezésének közeledtével, de ideális esetben már a tervezés bizonyos fázisaiban is, rendszerint felmerül igény a leendő épület bérlőinek, illetve vevőinek a műszaki igényspecifikációjára, valamint ezen igények figyelembevételével történő tervezésre és/vagy kivitelezésre. Mérnökeink közreműködnek abban, hogy ezen igényeket teljes körűen felmérjék, és a bérlői, vevői műszaki szempontok érvényesüljenek a projekt során.

Construction Management

A construction management szolgáltatásunk keretében olyan esetekben amikor nincs generálkivitelező, ebbe a szerepkörbe “beleülve” elvégezzük azon feladat nagy részét amit hagyományosan a generálkivitelező látna el, ezáltal direktebb beavatkozási lehetőségünk van a folyamatokba a beruházó (ingatlanfejlesztő) képviseletében. Az építkezés során felmerülő problémákat gyorsan orvosolni tudjuk mielőtt még lényegesen sérülne a projekt költségvetés, timing, illetve a minőségi kritériumok. Ezen konstrukció keretében a 3E részleteiben is kontrollálja a valós műszaki megvalósítást. A jelenlegi piaci helyzetben, melyet az elbizonytalanodó ellátási láncok, a szűkös kapacitások és a folyamatos áremelkedés jellemez, ügyfeleink körében egyre nagyobb érdeklődést tapasztalunk ezen együttműködési forma iránt.

Információ kérés

Munkatársaink örömmel állnak az Ön rendelkezésre, amennyiben szeretne többet megtudni szolgáltatásainkról. Kérjük küldje el nekünk kérdését és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.