Szolgáltatások

Műszaki ellenőrzés

műszaki ellenőrzés
Projekt menedzsment Mérnöki tanácsadás Terv felülvizsgálat

Az építési műszaki ellenőr a 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendeletnek megfelelően az építőipari kivitelezési tevékenység teljes folyamatában elősegíti és ellenőrzi a vonatkozó jogszabályok, hatósági előírások, szabványok, szerződések és a kivitelezési dokumentáció betartását. Ezen tevékenységünk alapvető része – többek között – az építőipari kivitelezési tevékenység, az építési-szerelési munka szakszerűségének ellenőrzése, az (elektronikus) építési napló(k) ellenőrzése, az abban történő bejegyzések és egyéb jegyzőkönyvek ellenjegyzése, észrevételezése, hibák, hiányosságok, eltérések feltüntetése az építési naplóban. Feladata továbbá műszaki, illetve gazdasági szükségességből indokolt tervváltoztatásokkal kapcsolatos javaslatok megtétele az építtető részére; az eltakarásra kerülő szerkezetek ellenőrzésének elvégzése, a műszakilag indokolt ellenőrzések és vizsgálatok adatainak, valamint a szükséges intézkedések meghatározásának bejegyzése az építési naplóba; az átadás-átvételi eljárásban való részvétel; műszaki kérdésekben az építtető döntéseinek előkészítése, javaslattétel. A feladatok részét képez továbbá pénzügyi elszámolások, felmérések ellenőrzése, valamint a vállalkozói teljesítés műszaki ellenőri igazolása (teljesítésigazolás) is. A fenti rövid leíráson túlmenően a műszaki ellenőri feladatainkat részletesen és teljes körűen szabályozza a fent említett kormányrendelet.

A törvényi előírásokon túl szolgáltatásunk részét képezi – többek között, de nem kizárólag – a heti helyszíni kooperációkon való részvétel, generálkivitelezői szerződés áttekintése és véleményezése műszaki ellenőri szempontból, a beruházással kapcsolatos, jogszabályban meghatározott bejelentési, engedélyeztetési kötelezettségek teljesítésének ellenőrzése, havi állapotjelentés, haladási riport készítése, javaslattétel az esetleges késés megszűntetésének módjára, illetve intézkedés a késedelem lehetőség szerinti megszűntetésére, valamint szükség szerint részvétel a hatósági bejárásokon, ellenőrzéseken. Az átadás-átvétel során a mennyiségi és minőségi hibajegyzék összeállítása, javaslattétel a hibajavítási és hiánypótlási munkák elvégzésére, a szükséges tesztek, próbaüzemek lefolytatása, közreműködés a használatba vételi engedélyezési eljárásban, a végső költségelszámolás előkészítésében, valamint a beruházás lezárásában.

  • Magasépítés és mélyépítés:

    a magasépítési és mélyépítési kivitelezési munkálatokhoz kapcsolódó műszaki ellenőri szolgáltatásunk magába foglal minden szakági műszaki ellenőrzést: építészet, tartószerkezet, mélyépítés, épületgépészet, épületvillamosság (erős- és gyengeáram), tűzvédelem, stb.

  • Út és infrastruktúra:

    mélyépítés, út-, és vasútépítés, közműépítés, vízépítés műszaki ellenőri feladatainak ellátása.

Információ kérés

Munkatársaink örömmel állnak az Ön rendelkezésre, amennyiben szeretne többet megtudni szolgáltatásainkról. Kérjük küldje el nekünk kérdését és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.