Szolgáltatások

Terv felülvizsgálat

terv felülvizsgálat

 

Mérnöki tanácsadás Műszaki ellenőrzés Projektmenedzsment

Ezen szolgáltatásunk keretén belül vállaljuk a különböző építési (koncepció, engedélyes, ill. kiviteli) tervek műszaki ellenőri szempontból történő műszaki felülvizsgálatát, mely alapvetően a tervek véleményezését, ill. műszaki ellenőri tervellenőrzését foglalja magában az alábbiak szerint:

 

  • Terv véleményezés:

    a különböző szakági tervek véleményezésekor vizsgáljuk a megvalósítandó építményt funkcionalitás és esztétika szempontjából, a kivitelezés megvalósíthatóságát gazdaságossági, praktikussági és szervezési szempontok előtérbe helyezésével, valamint véleményezzük a későbbi karbantartással és üzemeltetéssel kapcsolatos tényezőket is. Ezen tanácsadói szolgáltatásunkat érdemes már a koncepcionális tervek elkészülése során is igénybe venni, és készek vagyunk a teljes projekt során – a tervezéstől a kivitelezésig – konzultációs lehetőséget biztosítani a megrendelőnknek.

 

  • Tervellenőrzés:

    a műszaki ellenőri szempontból történő tervellenőrzés szolgáltatásunk kiterjed műszaki, technológia megvalósíthatóság vizsgálatára a különböző szakági tervekre kiterjedően, valamint ellenőrizzük a tervek műszaki tartalmának szakszerűségét, tartalmi és formai követelményeknek való megfelelőségét, a jogszabályoknak, szabályzatoknak, építési szabványoknak és kamarai előírásoknak való megfelelőségét, ill. az egyéb szakmai szabályok betartását. Vizsgáljuk a tervek egyértelműségét (kellő tartalom, részletesség), érvényes engedélyezési tervnek és az engedélyező hatóság kikötéseinek való megfelelését.

 

Mikor lehet szükség tervellenőrzésre?

Noha a vonatkozó jogszabályok nem minden esetben írják elő tervellenőr megbízását, minél nagyobb a beruházás, egy profi tervellenőr annál nagyobb segítséget nyújthat. Különösen igaz ez kiemelt építési projektek esetén, ahol így komoly pluszkiadásoktól kímélheti meg magát az építtető. Az elkészült tervek gondos átvizsgálásával költséghatékony módon szűrhetők ki az olyan hibák is, amelyek utólagos kijavítása akár az építkezés átadásának komoly csúszásait is eredményezné.

 

Ki végezheti a tervellenőrzést?

A 192/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet szerint tervellenőrzést kizárólag az végezhet, aki szakirányú végzettséggel, nyolc év szakmai gyakorlattal, illetve sikeresen elvégzett jogosultsági vizsgával rendelkezik. A tervellenőrnek folyamatosan, referenciákkal igazoltan kell tervezési tevékenységet folytatnia, illetve tervellenőri tevékenységre megbízást kapnia. Cégünk tervezőmérnökeinek végzettsége és szakmai tapasztalata garantálja, hogy bármilyen, komplex beruházás esetén megbízhatóan lássák el a tervellenőrzéssel járó feladatokat.

 

Tervellenőrzés BIM segítségével

A Building Information Modeling (BIM) technológia lehetővé teszi, hogy az épület minden részletét jól átlátható 3D modellben tekinthessük át. Ilyen módon akármilyen tervezési módosításra is van szükség, a folyamat egyszerűen szimulálható, és az eredmény még a kivitelezés előtt ellenőrizhető. A BIM modell a tervezés kezdeti fázisától a kivitelezés teljes folyamatán keresztül támogatja a projektben résztvevő szereplők munkáját, segítve, hogy a kivitelezés a terveknek megfelelő, színvonalas minőségben és minden tekintetben szabályosan fejeződhessen be.

 

Információ kérés

Munkatársaink örömmel állnak az Ön rendelkezésre, amennyiben szeretne többet megtudni szolgáltatásainkról. Kérjük küldje el nekünk kérdését és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.