Szolgáltatások

BIM (Building Information Modelling) menedzsment

BIM (Building Information Modelling) menedzsment

Digitalizálódó világunkban az élet minden területén megjelennek az ember munkáját segítő informatikai technológiák, az építőipar világában ez a BIM (angolul Building Information Modelling, magyarul épületinformációs modellezés technológiája. A BIM mozaikszó manapság sokszor inkább a Building Information Management-re utal – mivel a 3D modellek információval való feltöltésén túl a rendszer az épület teljes életciklusán keresztül támogatja a projekt szereplőket. A BIM lehetővé teszi az építmények létrehozásában és üzemeltetésében érdekelt szereplők (építtetők, tervezők, kivitelezők, üzemeltetők) számára a valóságnak megfelelő virtuális térben történő együttműködést és információátadást, illetve a releváns adatok gyors és hatékony megjelenítését. Az épületek kivitelezése és üzemeltetése szempontjából, azok teljes életciklusát tekintve, a BIM további jelentős előnyöket kínál a hagyományos tervezési módszerekkel szemben. A BIM technológia használata jelenti a leghatékonyabb (idő), leggazdaságosabb (költség) és legmegbízhatóbb (előre tervezhetőség) megoldást, a menedzselési, tervezési, kivitelezési és az üzemeltetési folyamatok során. A BIM projektmenedzsment szolgáltatásokkal támasztott elvárások megvalósítását a különböző projektfázisok egymással és egy, mind vizuális, mind hagyományos adatkezelőkkel használható, központi adatbázis összekapcsolásával érhetjük el, mely az ötlet megjelenésétől kezdve végigkíséri a folyamatokat, az épület teljes életciklusán keresztül a terület vagy épület funkciójának esetleges újragondolásáig.


Korszerű technológián alapuló megoldásaink lehetővé teszik, hogy az egyes építési projekteket már a tervezés kezdeti szakaszától kezdve pontosan tisztában legyünk az egyes munkarészek követelményeivel. Segítünk a BIM végrehajtási terv (BIM Execution Plan vagy BEP) kidolgozásában, azzal a céllal, hogy a beruházás időben, a meghatározott költségvetésen belül, az egyes felek közötti hatékony munkával valósulhasson meg.Mindemellett kiemelten fontos meghatározni az információcserére vonatkozó követelményeket is. (Exchange Information Requirements vagy EIR), tisztázva a megrendelő pontos igényeit, az egyes modellekre és azok felhasználási céljaira vonatkozóan, illetve lefektetve a megrendelő egyes feladatait, kötelezettségeit is.

 

A 3E International komplex projektmenedzsment szolgáltatásai mai igények szerint teljes BIM támogatással érhetőek el – ideértve akár a költségszakértői- és műszaki ellenőrzési szolgáltatásunkat, a műszaki állapotfelmérést, 3D szkennelést és pontfelhő modellezést illetve egyéb mérnöki szolgáltatásainkat

 

Segítünk a megrendelői igények megfogalmazásában, a BIM költségbecslés szakszerű kidolgozásában az építményinformációs modellezés követelményeinek maradéktalan betartásában, a BIM modell auditálásában, valamint ütközésvizsgálatban.

Információ kérés

Adja meg e-mail címét és küldje el igényeit. Ennek beérkezése után munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot a további részletek egyeztetése végett.