Szolgáltatások

BIM (Building Information Modelling) menedzsment

BIM (Building Information Modelling) menedzsment
Projekt menedzsment Lézerszkennelés Terv felülvizsgálat

Digitalizálódó világunkban az élet minden területén megjelennek az ember munkáját segítő informatikai technológiák, az építőipar világában ez a BIM (angolul Building Information Modelling, magyarul épületinformációs modellezés technológiája. A BIM mozaikszó manapság sokszor inkább a Building Information Management-re utal – mivel a 3D modellek információval való feltöltésén túl a rendszer az épület teljes életciklusán keresztül támogatja a projekt szereplőket. A BIM lehetővé teszi az építmények létrehozásában és üzemeltetésében érdekelt szereplők (építtetők, tervezők, kivitelezők, üzemeltetők) számára a valóságnak megfelelő virtuális térben történő együttműködést és információátadást, illetve a releváns adatok gyors és hatékony megjelenítését. Az épületek kivitelezése és üzemeltetése szempontjából, azok teljes életciklusát tekintve, a BIM további jelentős előnyöket kínál a hagyományos tervezési módszerekkel szemben. A BIM technológia használata jelenti a leghatékonyabb (idő), leggazdaságosabb (költség) és legmegbízhatóbb (előre tervezhetőség) megoldást, a menedzselési, tervezési, kivitelezési és az üzemeltetési folyamatok során. A BIM projektmenedzsment szolgáltatásokkal támasztott elvárások megvalósítását a különböző projektfázisok egymással és egy, mind vizuális, mind hagyományos adatkezelőkkel használható, központi adatbázis összekapcsolásával érhetjük el, mely az ötlet megjelenésétől kezdve végigkíséri a folyamatokat, az épület teljes életciklusán keresztül a terület vagy épület funkciójának esetleges újragondolásáig.


Korszerű technológián alapuló megoldásaink lehetővé teszik, hogy az egyes építési projekteket már a tervezés kezdeti szakaszától kezdve pontosan tisztában legyünk az egyes munkarészek követelményeivel. Segítünk a BIM végrehajtási terv (BIM Execution Plan vagy BEP) kidolgozásában, azzal a céllal, hogy a beruházás időben, a meghatározott költségvetésen belül, az egyes felek közötti hatékony munkával valósulhasson meg.Mindemellett kiemelten fontos meghatározni az információcserére vonatkozó követelményeket is. (Exchange Information Requirements vagy EIR), tisztázva a megrendelő pontos igényeit, az egyes modellekre és azok felhasználási céljaira vonatkozóan, illetve lefektetve a megrendelő egyes feladatait, kötelezettségeit is.

 

A 3E International komplex projektmenedzsment szolgáltatásai mai igények szerint teljes BIM támogatással érhetőek el – ideértve akár a költségszakértői- és műszaki ellenőrzési szolgáltatásunkat, a műszaki állapotfelmérést, 3D szkennelést és pontfelhő modellezést illetve egyéb mérnöki szolgáltatásainkat

 

Segítünk a megrendelői igények megfogalmazásában, a BIM költségbecslés szakszerű kidolgozásában az építményinformációs modellezés követelményeinek maradéktalan betartásában, a BIM modell auditálásában, valamint ütközésvizsgálatban.

Információ kérés

Munkatársaink örömmel állnak az Ön rendelkezésre, amennyiben szeretne többet megtudni szolgáltatásainkról. Kérjük küldje el nekünk kérdését és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.