Szolgáltatások

BIM (Building Information Modelling) menedzsment

BIM (Building Information Modelling) menedzsment

Digitalizálódó világunkban az élet minden területén megjelennek az ember munkáját segítő informatikai technológiák, és ez építőipar világában ez a BIM (angolul Building Information Modeling, magyarul épületinformációs modell vagy digitális épületmodell) technológia.

A BIM az épületek tervezési és építési folyamatainak átfogó, digitális modellek segítségével történő szimulálását és optimalizálását jelenti. Az épületek kivitelezése és üzemeltetése szempontjából, azok teljes életciklusát tekintve, a BIM további jelentős előnyöket kínál a hagyományos tervezési módszerekkel szemben.

A BIM technológia használata jelenti a leghatékonyabb (idő), leggazdaságosabb (költség) és legmegbízhatóbb (előre tervezhetőség) megoldást, a menedzselési, tervezési, kivitelezési és az üzemeltetési folyamatok során. A támasztott elvárások megvalósítását a különböző projektfázisok egymással és egy, mind vizuális, mind hagyományos adatkezelőkkel használható, központi adatbázis összekapcsolásával érhetjük el, mely az ötlet megjelenésétől kezdve végigkíséri a folyamatokat, az épület teljes életciklusán keresztül a terület vagy épület funkciójának esetleges újragondolásáig.

Információ kérés

Adja meg e-mail címét és küldje el igényeit. Ennek beérkezése után munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot a további részletek egyeztetése végett.