Richter Gedeon új székháza

MŰSZAKI TARTALOM

A Richter budapesti telephelyén megvalósuló fejlesztések célja olyan modern és fenntartható infrastruktúra kialakítása, amely egyszerre szolgálja a Richter hosszú távú stratégiai céljait, valamint a 21. századi munkakörnyezet elvárásait. Az irodaterületek megújítása mellett a meglévő, jól hasznosítható épületek új funkciót kapnak. Az energiahatékonyság fokozása, a megújuló energia használata fontos része a vállalat fenntarthatósági törekvéseinek, miközben nagy hangsúlyt fektetnek a Richter-kultúrát és –értékeket támogató irodai környezet kialakítására.

MEGVALÓSÍTÁS

A mintegy 17400 négyzetméter alapterületű, pince, földszint plusz hatemeletes komplexumban modern irodaterek kerülnek kialakításra, ahol nagyságrendileg 420 irodai alkalmazott elhelyezésére nyílik lehetőség, de helyet kap többek között egy 120 fő befogadására alkalmas, kettéosztható rendezvényterem, egy egyidejűleg 150 főt befogadó befejező konyhás étterem, valamint büfé is. A mélygarázsban 74 új parkolóhely és 60 kerékpártároló, a felszínen 10 elektromos autótöltő állomás kerül kialakításra.

ÉRDEKESSÉGEK

Az épület energiaellátását környezetbarát, a talaj hőjét hasznosító hűtő-fűtő berendezések biztosítják. Az épület a legszigorúbb nemzetközi sztenderdeknek megfelelő, úgynevezett LEED gold minősítés szerint került megtervezésre.