Magyarország Főkonzulátusa, Gdansk

MŰSZAKI TARTALOM

A jelenlegi – ideiglenesen kialakított – Főkonzulátusnak otthont adó épület bővítésével, kb. 300 m2-nyi irodaterületen lehetőség lesz rendezvény-, illetve multifunkciós terem létrehozására is a konzuli feladatok elvégzésére szolgáló irodákon kívül.

MEGVALÓSÍTÁS

Magyarország Gdanski Főkonzulátusának kialakításával kapcsolatos tervfelügyeleti és műszaki ellenőri feladatok ellátására kaptunk lehetőséget. Az épület műemléki védettség alatt áll, ami speciális szakmai kompetenciát igényel, jelen esetben pedig a helyi műemlékvédelem előírásait is figyelembe kell venni.

ÉRDEKESSÉGEK

Gdansk az egyik legnépszerűbb balti-tengeri Hanza város, az “Észak gyöngyszeme”-ként is emlegetik. Itt található például Európa legnagyobb téglatemploma és legrégebbi kikötői rakodó daruja. A lenyűgöző óvárosban újra sétálgatnak a turisták. A város nevezetességei, kiemelkedő műemlékei közé sorolják például a Szent György Lovagok Testvéri Társaságának 1494-ben épült palotáját és a Gdańsk szimbólumának számító Neptun-szökőkutat.

Az épület lokációja kiváló, mivel a belváros is közel van és a közelben jelentős közintézmények találhatók. (Pl. a szomszédos épület az Európai Szolidaritás Központja)