GTC Centerpoint irodaházak

MŰSZAKI TARTALOM

A meglévő Centerpoint I. és II. irodaházakban a tulajdonos valamennyi földszinti lobbyt, valamint közös területeket újítja fel.

A következő, várhatóan 2022 első negyedévében induló III. ütemben pedig egy új irodaház épül ugyanezen telekre, mintegy 40.000 m2 szintterületettel. A 2 szint mélygarázs felett a földszinten kereskedelmi területek, majd 9 irodaszint helyezkedik el. Résfalakkal körülvett pinceszinti vízzáró vasbeton bélésfalak felett monolit vasbeton vázas épületszerkezet, szerelt homlokzattal.

MEGVALÓSÍTÁS

Az épületek egy utóbb eszközölt telekegyesítésnek köszönhetően egy telken állnak, illetve fogak állni. A fejlesztő célja, hogy egyetlen hatalmas irodakomplexumot tudjon kialakítani, erre utal az új épület elnevezése: Centerpoint.

ÉRDEKESSÉGEK

A beruházás a nemzetközileg elismert LEED tanúsító rendszer Gold fokozatát célozza elérni. Az épület fenntarthatósági rendszerei csökkentik a víz és energiafogyasztást valamint az üvegházhatásra káros gázok kibocsájtását. Az irodaházban egyébként több mint 200 kerékpártároló épül, emellett egy tuctanyi autós beállóhelyhez épül ki elektromos töltőpont.