Marriott Budapest hotel – szállodai szobák felújítása

MŰSZAKI TARTALOM

A budapesti Marriott Hotelt eredetileg Finta József építész tervezte 1966 és 1969 között. Különlegessége, hogy a szállodai szobák mindegyikéből lélegzetelállító panoráma nyílik a Dunára és az ablakok előtt elterülő belvárosra. Az átfogó belsőépítészeti átalakítás, ami 2018-ban valósult meg, kihasználja ezt az egyedülálló jellegzetességet, és figyelembe veszi a 21. század elvárásait. A szobák teljes design frissítésen estek át. Így megújultak a belső falak, új padlóburkolat, bútorok, illetve új kiegészítők kerültek beépítésre.

MEGVALÓSÍTÁS

A projekt egy különösen feszes ütemterv alatt készült el. Az öt csillagos Marriott Budapest teljes szoba felújítása, beleértve 342 “double-double” és “king” szobát, valamint 21 lakosztályt, kevesebb mint négy egymást követő hónap alatt valósult meg.

ÉRDEKESSÉGEK

A magyar építőipar aktuális helyzete ellenére, amikor a kivitelezők komoly kapacitásproblémákkal küzdenek, és hiány van a képzett munkaerőből, ez a magas presztízsű projekt fennakadások nélkül valósulhatott meg. A projekt jól mutatta, hogy milyen hatékonyan tud együttműködni egy jól szervezett kivitelező a műszaki szakértői csapattal.