Kühne&Nagel csarnok – Páty

MŰSZAKI TARTALOM

Az építkezés a NIPÜF (Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő) Zrt. leányvállalata, a NIPÜF Páty Kft. megbízásából valósult meg. A projekt folyamán egy 22.000 m2 raktárcsarnokot, illetve a hozzátartozó körülbelül 1.000 m2-es irodát építettek meg. Az elkészült építményt hazánk egyik vezető logisztikai szolgáltatója a Kühne + Nagel Kft. vette bérbe, regionális autóalkatrész-elosztó bázist üzemeltetve.

MEGVALÓSÍTÁS

Egy üres telken kellett kialakítani az építményeket – zöldmezős beruházás keretében -, a magas megrendelői igényeknek és elvárásoknak megfelelően: új betáplálási rendszerek, új porta és a kamionok fogadására alkalmas terület kiépítése is a feladatok között volt. A megvalósításra nagyon rövid idő állt rendelkezésre, így az érintett felek között hatékony és magas fokú kooperációra volt szükség. A megvalósított építmény egy minden igényt maximálisan kielégítő raktárkomplexum lett.

ÉRDEKESSÉGEK

Az építési terület mellett közvetlenül egy tó helyezkedik el, egyedi élővilággal, amit a tervezés folyamán figyelembe vettek. Az épület egyedi homlokzata nagy kiterjedésű üvegfelületeivel kiemeli a létesítményt az átlagos logisztikai csarnokok közül. A raktár két egységében eltérő tárolási megoldásokat alkalmaznak: az egyikben normál, míg a másikban keskenyfolyosós raktározás zajlik. Ez utóbbi tükörsima felület, úgynevezett szuperpontos padló kialakítását tette szükségessé.